احتمالا شما هم قصد خرید دوربین مدار بسته یا سیستم های امنیتی و نظارتی را دارید و به دنبال تحلیل و بررسی در مورد برند های مطرح دوربین مداربسته در بازار هستید. در این مقاله سعی می کنیم تا به بررسی مقایسه ای برند هایک ویژن و داهوا بپردازیم.
برند های ایرانی و خارجی دوربین مدار بسته همیشه در بین اغلب صاحب نظران به صورت بسیار ناعادلانه و غیر فنی مقایسه و مورد بررسی قرار گرفته اند، این مقایسه ها معمولا سلیقه ای ویا تعصبی بوده است و کم دیده شده است که مقایسه ای منطقی و عادلانه در مورد برند های مطرح ایرانی و خارجی صورت بگیرد.
به دلیل اینکه مقایسه بین همه برند های دوربین مدار بسته چه برند های خارجی و چه برند های ایرانی در یک مقاله نمی گنجد سعی کردیم که به صورت موردی بین برند هایک ویژن و داهوا بحث و گفتگو کنیم. آنچه که باید در ابتدا به آن توجه کرد این است که این دو برند که در جهان مطرح می باشد هر دو در یک کشور تولید می شوند.
برند داهوا و هایک ویژن دو تا از معروف ترین شرکت های سیستم های امنیتی نظارتی در دنیا هستند امروز می خواهیم تا به مقایسه معروف ترین دوربین های مدار بسته بپردازیم.
با توجه به آمار شرکت IHS پنجاه و سه درصد همه ی دوربین های مدار بسته ای که در سال ۲۰۱۵ نصب شدند، دوربین های تحت شبکه بودند. در حالی که در سال ۲۰۱۷ برند هایک ویژن با داشتن ۱۷ درصد سهم بازار جهانی در رده اول این دوربین ها قرار داشت، داهوا با داشتن ۵.۵ درصد سهم بازار در رده دوم قرار داشت. با توجه به اینکه دوربین های تحت شبکه ۴ مگاپیکسلی بیشترین فروش را در بین رزولوشن های مختلف دارند، من هم به بررسی مقایسه معروف ترین دوربین های مدار بسته خواهم پرداخت.
بهتر است قبل از هر چیز به تاریخچه این دو برند بین المللی که در حوزه سیستم های امنیتی و نظارتی در جهان فعالیت دارند بپردازیم و سپس به نقاط ضعف و قوت هر کدام از برند های هایک ویژن و داهوا به صورت تخصصی بحث کنیم تا شما بتوانید جهت خرید و رفع نیاز خود بهترین تصمیم را بگیرید.
مطالب مرتبط : مقایسه دوربین های AHD , HD-TVI , HD-CVI
شرکت داهوا، ارائه دهندهٔ محصولات و خدمات نظارت تصویری است. طبق گزارش IHS در سال ۲۰۱۵، رتبه دوم دنیا در داشتن بیشترین سهم از بازار را کسب نمود. این کمپانی ارائه دهندهٔ راهکارها و محصولات سیستم نظارت تصویری به سراسر جهان میباشد که در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد. مجموعه محصولات این شرکت شامل مجموعهای کامل از سختافزارها و نرمافزارهای امنیتی پیشرفته که از دوربین مدار بسته، هارد و کنترلر گرفته تا مانیتور است. بعلاوه این شرکت راهکارهای سیستمهای هوشمند ترافیک، خانه هوشمند و غیره را نیز ارائه میدهد.
داهوا اولین شرکتی است که در چین دستگاه ذخیرهساز تصویری دیجیتال ۸ کاناله با پخش در زمان واقعی را در سال ۲۰۰۱ راهاندازی کرد. از آن زمان، این شرکت همچنان به سرمایهگذاری در واحد تحقیق و توسعه کارآمد خود به منظور ارائه تکنولوژی و نوآوریهای جدید ادامه دادهاست. این شرکت از سال ۲۰۱۴ حدود ۱۰ درصد از درآمد فروش سالیانه خود را به سرمایهگذاری در بخش تحقیق و توسعه اختصاص دادهاست. داهوا دارای چهار مؤسسه تحقیقاتی است که عبارتند از مؤسسه فناوری پیشرفته، مؤسسه Big Data، مؤسسه Chip و مؤسسه Video Cloud، و همچنین از بیش از ۶۰۰۰ مهندس و کارشناس فنی تحقیق و توسعه که بر روی فناوریهای روز در هوش مصنوعی ،IoT , Cloud services، ویدئو، امنیت سایبری، اطمینان از نرمافزار و سایر فناوریها کار میکنند بهره میگیرد.
داهوا بیش از ۸۰۰ اختراع را تا سال ۲۰۱۶ به ثبت رساندهاست. طبق گزارش IHS در سال ۲۰۱۵، شرکت داهوا رتبه دوم دنیا در داشتن بیشترین سهم از بازار در نظارت تصویر را از آن خود کرد. در عین حال، این نخستین شرکت امنیتی چینی است که استاندارد فناوری جهانی HDCVI را تأسیس نمود. علاوه بر این، داهوا در ۵۰ شرکت برتر در مجله بینالمللی A&S در سال ۲۰۱۷ رتبه سوم را کسب کردهاست.
هایک ویژن (به انگلیسی: Hikvision) یکی از تولیدکنندگان و برندهای تجهیزات نظارت تصویری در حوزه سیستمهای امنیتی است. این شرکت در سال ۲۰۰۱ در هانگژو چین تأسیس، و به سرعت تبدیل به یکی از پیشتازان صنعت نظارت تصویری جهان گردید.
هایک ویژن با بیش از ۱۳۰۰۰ نیروی انسانی فعال شامل ۴۰۰۰ نفر در بخش تحقیق و توسعه، دارای بزرگترین تیم تحقیق و توسعه در میان شرکتهای فعال در این حوزه میباشد. این شرکت همواره به دنبال توسعه محصولات خود از طریق نوآوری و خلاقیت و همچنین خلق ارزش پایدار بودهاست. تا کنون محصولات هایک ویژن در بیش از ۱۰۰ کشور به فروش رسیده و این شرکت در نقاط گوناگون جهان از جمله آمریکا، هلند، ایتالیا، روسیه، هنگ کنگ، دبی، ایران و… دارای دفاتر مستقیم فروش میباشد. محصولات این شرکت شامل طیف کامل و وسیعی از انواع دوربینهای آنالوگ و تحت شبکه، دستگاههای ضبط تصاویر آنالوگ، ذخیرهسازهای تحت شبکه و… است.
شرکت هایک ویژن در سال ۲۰۱۳ بیش از ۱۳۰۰۰ نفر را به صورت مستقیم به اشتغال درآورده که با داشتن تیم تحقیق و توسعه ای ۴۰۰۰ نفری دارای بزرگترین تیم تحقیق و توسعه جهان محسوب میشود
هر دو دوربین ۴ مگاپیکسلی Hikvision و Dahua از رایج ترین سنسور دوربین های تحت شبکه یعنی یک سنسور ۱.۳” progressive scan CMOS استفاده می کنند. اگر بخواهیم بهتر تصور کنیم، باید بگوییم که دوربین فیلمبرداری فوق حرفه ای ۱۳۰۰ دلاری Canon Legira HF G25 هم از این سنسور استفاده می کند. البته با لنز ۳ مگاپیکسلی. سایز سنسور تاثیر زیادی روی عملکرد دوربین در نور کم دارد. چه دوربین مداربسته باشد و چه دوربین ضبط فیلم. هر چقدر که اندازه سنسور بزرگتر باشد، قدرت جذب نور بیشتری دارد و عملکرد آن در نور کم بهتر خواهد بود. اما اگر تعداد پیکسل های بیشتری را در یک سنسور با همین سایز قرار دهیم آنها کوچکتر و کوچکتر خواهند شد که این باعث نویز افتادن می شود. نویز یکی از عوامل کیفیت بد فیلم های با نور کم است و اگر در فیلم نویز بیفتد شما جزییات کمتری از فیلم را می توانید ببینید.
پس در حالی که سازندگان دوربین های مداربسته رزولوشن پیکسلی را از ۳ به ۴ مگاپیکسل افزایش دادند، اندازه سنسور را تغییر ندادند. اما هر دو دوربین Hikvision و Dahua مدل های ۴ مگاپیکسلی با با محدوده دینامیک عریض ۱۲۰ دسی بل دارند تا کیفیت فیلم ها را افزایش دهند. هر دو این دوربین ها با روشن بودن IR، حداقل روشنایی ۰.۰۱ لوکس و ۰ لوکس را پشتیبانی می کنند. نکته جالب اینجاست که Hikvision برای رسیدن به این روشنایی از فاصله کانونی کمتری نسبت به Dahua بهره برده است. لنز های هر دو دوربین می توانند در فاصله های کانونی مختلف تنظیم شوند. انتخاب های دوربین Hikvision، ۴ و ۶ میلیمتر هستند در حالی که دوربین Dahua انتخاب های بیشتری دارد. ۲.۸ و ۳.۶ و ۶ میلیمتر فاصله های کانونی لنز این دوربین هستند.
صرف نظر از ساختار ظاهری نرم افزاری، هر دو دوربین از ویژگی های ONVIF و RTSP بهره می برند. این دو ویژگی از مهم ترین ویژگی های دوربین های مداربسته هستند. کار قابلیت ONVIF این است که به شما اطمینان دهد که اجزای دوربین شما از کمپانی های ثالث استاندارد تهیه شده اند. RTSP هم به شما اجازه می دهد که حتی اجزا یا نرم افزار هایی که توسط ONVIF ساپورت نمی شوند هم به دوربین شما دسترسی داشته باشند و فیلم های آن را پخش کنند. مثال های این سیستم، پخش کننده های فیلم مانند VLC هستند.
وقتی به ویژگی های دو دوربین می رسیم، یک تفاوت عمده می بینیم و آن هم این است که دوربین Hikvision بالاترین سرعت بیت را با ۱۶ مگابیت بر ثانیه دارد. در حالی که سرعت دوربین Dahua ، ۱۰ مگابیت بر ثانیه است. البته این نمی تواند خیلی مسئله مهمی باشد چون حتی از استریم دوربین های ۶ مگابیتی Hikvision هم رضایت کافی وجود دارد. این سرعت هم کیفیت مورد نیاز من را تامین می کند و هم می توانم روز های بیشتری را صرف سیستم NAS شرکت QNAP کنم و کمتر به سیستم NVR خودم بپردازم.
بیشتر بخوانیم: آموزش گام به گام انتقال تصویر هایک ویژن
یک ویژگی غیر طبیعی که Dahua دارد این است که می تواند سه ویدیو را به صورت همزمان و با رزولوشن های مختلف ضبط کند. در حالی که Hikvision فقط دو ویدیو را با این شرایط می تواند ضبط کند. باید توجه کرد ک محدودیتی در استریم فیلم های با کیفیت یکسان وجود ندارد و این عدد، تعداد فیلم های با رزولوشن مختلفی است که می توان همزمان ضبط کرد. با دوربین Dahua ، شما می توانید ۱۰ فیلم در حال ضبط یا در حال نمایش (۵ تا با کیفیت D1/CIF و ۵ تای دیگر هم با رزولوشن ۷۲۰p) داشته باشید.
هر دو دوربین از ویژگی های تشخیص حرکت ساده و پیشرفته بهره می برند اما Dahua با داشتن سیستم تشخیص چهره و تشخیص شی برداشته شده در اینجا برتری دارد. برای اطلاعات بیشتر به مقاله سنسور تشخیص حرکت مراجعه کنید.
پس همانطور که دیدید Hikvision و Dahua در خیلی چیز ها شبیه به هم هستند اما تفاوت های ریزی بین آنها وجود دارد که ارزش بررسی داشته باشد. بقیه پیشنهادات ما درباره بهترین دوربین های مداربسته را هم ببینید.