فردویژن 1402

بررسی انواع دوربین مداربسته از نظر ظاهر

به صورت کلی دوربین مداربسته را می توان از نظر فیزیکی یا همان شکل ظاهری و از نظر تکنولوژی تقسیم بندی کرد. در این مقاله انواع دوربین های مداربسته را از نظر شکل ظاهری  معرفی و بررسی می کنیم. شما در این مقاله با نام های انواع دوربین مداربسته و شکل های متنوع آنها آشنا خواهید شد.

احتمالا در هنگام خرید یک پکیج دوربین مداربسته با اصطلاحاتی مواجه می شوید که ممکن است برای شما مقداری گیج کننده باشد، مانند دوربین دام، بالت، دوربین اسپید دام، دوربین صنعتی یا باکس، دوربین مینیاتوری یا مخفی و دوربین های لامپی و…. که در این مقاله به زبان ساده توضیح خواهیم داد و منتظر نظرات و سوالات شما هستیم.

 شکل های دوربین مداربسته :


۱. دوربین مداربسته سقفی یا دام (Dome) :

 دام Dome در لغت به معنی گنبد است. مدل دوربین های سقفی یا دام که شکل آنها به صورت نیمه دایره است و به دلیل اینکه شبیه گنبد هستند به آنها دام (dome) میگویند.

دوربین مداربسته دام یا سقفی

DOME CCTV

دوربین های دام غالبا در فضاهایی با ارتفاع سقف کوتاه نصب می شوند و با توجه به ظاهر کوچکتر و گرد از نظر دید خراب کارانه، دارای امنیت بیشتری می باشند و معمولا با توجه از استفاده آن در فضاهای داخلی در این دوربین ها از لنزهای wide (زاویه دید باز و وسیع تر) استفاده می شود.

بر خلاف تصور عموم از نظر زاویه و جهت کاملا مشابه با دوربین های بولت  یا دوربین های پایه دار است و قابلیت دید ۳۶۰ درجه را ندارد و تنها به دلیل فیزیک و بدنه خاص آن در فضاهای داخلی استفاده می شود و به جهت ظاهر گرد و گنبدی شکل، Dome نامیده شده است.

این نوع دوربین ها به دو صورت بدنه فلزی و پلاستیکی در بازار موجود است. چنانچه قصد دارید که از این دوربین ها در فضا های بیرونی استفاده کنید بهتر است دوربینی را تهیه کنید که دارای استاندارد IP 66 دوربین مداربسته باشد.

۲. دوربین مداربسته دیواری یا بولت (Bullet) :


دوربین های بولت یا بالت از نوع پایه دار هستند که معمولا در فضاهای باز و بیرونی استفاده می شود که به آنها به صورت عام دوربین های دیواری نیز گفته می شود.

دوربین های بولت بایستی در ارتفاع مناسب (۳ تا ۵ متر) نصب شود تا دید و پوشش مناسبی از محیط داشته باشد، لنز این دوربین ها بسته تر و زوم تر می باشد بدنه دوربین های بالت یا دیواری دارای استاندارد IP66 است که تضمین کننده ضد آب و گرد و غبار بودن است.

بدنه این دوریبن ها معمولا از جنس فلزی و فولادی است و در مقابل ضربه مقاومت بسیار بالایی دارد.

دوربین مداربسته بالت دیواری

BULLET CCTV

3. دوربین های مداربسته دام و بولت با لنز متغییر (Vary Focal) :


تمامی مشخصات فیزیکی و ظاهری در دوربین های وری فوکال مشابه دوربین های دام و بولت است منتها دوربین های وری فوکال قابلیت تنظیم فاصله کانونی تصویر و زوم کردن در تصویر را با توجه به لنز متغییری که دارند ایجاد می کند و معمولا لنز مورد استفاده در این دوربین ها از نوع ۱۲mm تا ۲.۸mm است و در فضاهایی مانند دخل مغازه ها که نیاز به زوم بر روی نقطه و یا سوژه خاصی باشد از این دوربین ها استفاده می شود.

دوربین های وری فوکال یا لنز متغییر در ۲ نوع موتور دارد و دستی تولید می شود که در نوع موتور دار یا موتورایز زوم و فوکوس تصویر از طریق کنترل از راه دور با موتور تعبیه شده در دوربین انجام می شود و در نوع دستی این عملیات به وسیله ۲ عدد ولوم دستی در زیر دوربین انجام می شود.

دوربین مداربسته وری فوکال

VARY FOCAL CCTV

4. دوربین های مداربسته باکس یا صنعتی :


می توان گفت این دوربین های جزو تاریخچه دوربین های مداربسته محسوب می شوند و چندین سال از آخرین تولید آنها گدشته است.

در این نوع دوربین ها لنز وجود ندارد و بایستی با توجه به موقعیت نصب دوربین مداربسته، ارتفاع و سوژه مورد نظر اقدام به نصب لنز شود. لنزها می تواند در سایزهای مختلف از نظر وسعت دید انتخاب شود. معمولا جهت دید سوژه در نقاط دورتر از لنزهایی استفاده می شود که زوم لنز آنها بین ۶ میلی متر تا ۱۰۰ میلی متر است و جهت دید در سوژه های نزدیک تر و مکان های کوچکتر از لنز هایی با زوم کمتر و وسعت دید بیشتر استفاده می گردد.

دوربین مداربسته باکس صنعتی

BOX CCTV

در این نوع دوربین ها دید در شب به صورت مادون قرمز وجود ندارد و معمولا از تکنولوژی های خاصی مانند D/N , WDR که کمک به دید در شب می کند استفاده می شود.

برای دیدن نمونه این نوع دوربین بر روی ” دوربین مداربسته صنعتی هایک ویژن ” کلیک کنید.

این امکانات به دوربین صنعتی این اجازه را می دهد که با لوکس پایین (نور کم در محیط) تصویر برداری کنند یعنی با حداقل نور محیط تصویری روشن و قابل دید از محیط به کاربر بدهند و معمولا در محیط های خیلی وسیع که دید در شب به صورت مادون قرمز (IR) کارایی ندارد از این نوع دوربین ها استفاده می شوند که در بازار در سایز ها و شکل های مختلف وجود دارند.

۵. دوربین مداربسته اسپید دام با قابلیت زوم ابتیکال (Speed Dome) :


دوربین مداربسته اسپید دام بیشتر در مواردی استفاده می گردد که نیاز به دید بالا از نظر عمق و وسعت منطقه وجود دارد به نحوی که قادر است تا ۳۶ برابر سوژه را نزدیک تر کند و منطقه ای به وسعت ۲۰۰ متر مربع را به خوبی با سیستم مادون قرمز روشن و قابل دید نماید.

این دوربین ها بایستی مکمل یک سیستم امنیتی باشند یعنی اگر در پروژه از چندین دوربین ثابت استفاده می گردد جهت حفاظت و امنیت محیط این دوربین ها نقش نظارتی ایفا می کنند و یک اپراتور بایستی به صورت شبانه روز با کنترل دوربین از اتاق مرکزی نظارت بر محیط و سوژه های رصد شده از دوربین های دیگر که ثابت است داشته باشد و یا در صورت عدم استفاده از اپراتور می توان نقاط حساس را برای دوربین تعریف کرد تا به صورت اتوماتیک مکان های مورد نظر را در زمان های منظم رصد کند.

این دوربین ها دارای قابلیت هایی مانند Auto Tracking (ردیابی سوژه در حال حرکت) هستند که به کاربر اجازه می دهد در صورت نبود اپراتور به صورت اتوماتیک سوژه ها متحرک را تا خارج شدن از محوطه مورد نظارت پیگیری کند.

دوربین مداربسته اسپید دام

SPEED DOME CCTV

6. دوربین مداربسته مینیاتوری کوچک (مخفی) :


دوربین های مینیاتوری که با نام های دوربین مخفی حبرنگاری و بند انگشتی نیز شناخته می شود معمولا در مکان هایی استفاده می شود که نیاز است دوربین از نظر ظاهر قابل دید نباشد و نتوان تشخیص داد که در محیط سیستم امنیتی وجود دارد و غالبا دارای دید در شب نمی باشد و به هیچ عنوان ضد آب و ضد ضربه نیستند و در محیط های بیرونی پیشنهاد نمی شود.

دوربین مینیاتوری مخفی

برای دیدن نمونه این نوع دوربین بر روی ” دوربین مداربسته مینیاتوری کوچی  ” کلیک کنید.

چنانچه سوالی و یا نظری در مورد این مقاله دارید حتما در قسمت دیدگاه ها با ما در میان بگذارید، در سریعترین زمان پاسخگوی شما هستیم.

 💡 مقالات پیشنهادی مرتبط :

۱- بررسی و معرفی انواع دوربین مداربسته از نظر تکنولوژی کلیک کنید.

۲- سوالات متداول دوربین مداربسته کلیک کنید.

۳- مقایسه تکنولوژی های AHD, TVI ,CVI  کلیک کنید.

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.