اگر شما هم قصد خرید دوربین مداربسته دارید، این مقاله برای شما نوشته شده است. و به نکات مهم و طلایی در هنگام خرید دوربین مداربسته میپردازیم که باید به آنها توجه داشته باشید.
چنانچه در هنگام خرید دوربین مداربسته از توجه به این نکات غفلت کنید قطعا به مشکل خواهید خود و خریدی به تناسب نیاز خود نخواهید داشت.
پس برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه خود ۵ دقیقه زمان بگذارید و با تیم محتوای فرد ویژن همراه باشید.
فناوری جدید: هنگام خرید، به دنبال دوربینهایی با فناوری HD یا IP باشید. دوربینهای تحت شبکه نسبت به دوربینهای آنالوگ مانند 700TVL و 960H انتخاب بهتری هستند البته باید بدانید که دوربین های تحت شبکه یا همان ip از لحاظ قیمت تمام شده می تواند تا ۳ برابر دوربین های مداربسته با تکنولوژی HD یا همان AHD باشد.
قیمت و گارانتی: فریب قیمت پایین را نخورید و به دنبال فناوری قدیمی یا سیستمی نباشید که نیازهای شما را برآورده نکند. دوربینهای با کیفیت معمولاً بین یک تا سه سال گارانتی دارند. تکنولوژی های قدیمی مانند آنالوگ را به هیچ عنوان استفاده نکنید البته می توان از مدل های جدید آنالوگ مانند AHD استفاده کرد و نیاز خود را با کیفیت بالا تامین کرد. منظور ما از دوربین های آنالوگ همان دوربین های 700 TVLو… است.
نوع دوربینها: تصمیم بگیرید که دوربین را در داخل یا خارج از خانه نصب میکنید، آیا باید دور از نظر باشند یا قابل مشاهده باشند که بازدارندگی بهتری داشته باشند، و آیا به قابلیت دید در شب نیاز دارید یا پلاک خوانی. این نکات را در هنگام مشورت و مشاوره با کارشناسان فروش حتما مطرح کنید.
ویژگیهای دوربین: به دنبال ویژگیهایی مانند کیفیت تصویر بالا، Pan/Tilt، سنسورهای حرکت و صدا، دید در شب، و دسترسی از راه دور باشید انتقال تصویر روی موبایل.
دستگاه ضبط: انتخاب دستگاه ضبط مناسب بسیار بسیار بسیار مهم است. دستگاههای DVR یا NVR برای ضبط و ذخیره تصاویر استفاده میشوند. ظرفیت ذخیرهسازی را در نظر بگیرید که برای چند روز نیاز به ضبط تصاویر دارید . برای مثال یک سیستم با ۴ عدد دوربین روی هارد دیسک با ظرفیت ۱ ترابایت حدود ۳۰ تا ۴۰ روز را به راحتی رکورد می کند.
کابلکشی و نصب: اطمینان حاصل کنید که سیستم دوربین مداربستهای که انتخاب میکنید، نصب آسانی داشته باشد و نیاز به کابلکشی پیچیده نداشته باشد و در متراژ های بالا حتما از کابل های با کیفیت استفاده کنید به در مقابل سرما و گرما مقاومت داشته باشند.
پشتیبانی و خدمات: مطمئن شوید که فروشنده یا تولیدکننده دوربین مداربسته، خدمات پشتیبانی مناسبی ارائه میدهد
امیدوارم این اطلاعات به شما در انتخاب دوربین مداربستهای که نیازهای شما را برآورده میکند، کمک کند. اگر سوال دیگری دارید یا به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، لطفاً اطلاع دهید.
ادامه مقاله به نکاتی تکمیلی و شرح بیشتر نکاتی که در بالا گفته شد رداخته میشود.
معمولا برای کسانی که آشنایی با سیستم های امنیتی نظارتی مانند دوربین مداربسته ندارند چندین سوال اساسی در ذهن آنها صورت میگیرد که ابتدا باید به آنها پاسخ داد:
قبل از اینکه یک سیستم مداربسته تهیه شود، ابتدا باید مشخص شود که برای چه امری به کار گرفتهشود. دوربینهای مداربسته دو نوع کاربرد کلی دارند: کاربرد نظارتی برای مشاهده محلهای مورد نیاز مثل دوربین اتاق کودک یا سالن مطالعه، اتاق کار وغیره، کاربرد امنیتی برای تشخیص چهره یا پلاکخوانی مثل دوربین صرافی، بانک ها و اداران نظامی یا دولتی.
بسته به اینکه دوربین در فضای داخلی یا خارجی قرار بگیرد، محل نصب و مدل آن متفاوت است. دو مدل دوربین قابل نصب و یک مدل رومیزی داریم که دوربینهای قابل نصب خود به دو مدل بالت (bullet) و دام(dome) تقسیم می شوند.
دوربین های بالت به دلیل بدنه مستحکمتر و شکل ظاهری معمولا در فضاهای خارجی مثل پارکینگ یا فضای بیرونی فروشگاه استفاده میشوند و مخفی نیستند. در مقابل دوربین دام در فضای داخلی و بسته مثل آسانسور یا داخل فروشگاه استفاده میشوند و در نگاه اول مخفی هستند چون محل نصب آنها عمیق تر است.
محل نصب با توجه به مدل باید انتخاب شود؛ به طور کلی نورسنجی و دید در شب محیط باید مناسب باشد و برای محیطهای خارجی بهتر است در قسمت ورودی و برای محیط های داخلی در گوشه ها قرارگیرد.
البته یک مدل دوربین های اسپید دام نیز وجود دارد که بیشتر در پروژه های بزرگ استفاده می شودو مصرف خانگی ندارد. این دوربین ها قابلیت زوم تا ۳۶ برابر بدون افت کیفیت و قابلیت چرخش عمودی و افقی را داراست.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ” بررسی انواع دوربین مداربسته از لحاظ ظاهر ” مراجعه کنید.
در قسمت قبل با دوربین ها از لحاظ شکل ظاهری آشنا شدیم و آموختیمکه باتوجه به محل نصب باید دوربین مناسب را انتخاب کنیم.
اما هنگام خرید دوربین مداربسته، باید مشخص شود چه دوربینی برای ما مناسب است. در این مورد باید به نیاز خود توجه کنیم و با پاسخ به این سوال که تصویر دوربین را کجا تماشا خواهیم کرد؟ انتخاب کنیم.
دوربینهای مداربسته دو نوع آنالوگ و تحت شبکه (IP)هستند. دوربین آنالوگ قدیمیترین نوع دوربینهای مداربسته است و اتصال آن با کابل و سیمکشی به دستگاه ذخیرهسازی و مانیتور انجام میشود. امروزه دوربینهای آنالوگ قدیمی کاربرد زیادی ندارند و آنالوگ HD که کیفیت و وضوح تصویر بالاتری دارد پرکاربردتر است. مشاهده تصویر این دوربینها تنها هنگامی که اتصال کابل برقرار باشد امکانپذیر است.
مطالب پیشنهادی : دوربین مداربسته AHD چیست
دوربینهای تحتشبکه مدل پیشرفتهتر وگرانتری هستند که دارای انعطاف پذیری بیشتری نسبت به مدل های آنالوگ هستند.
منظور از انعطاف پذیری این است که شما می توانید به راحتی به سیستم خود دوربین مداربسته اضافه کنید و نکته بعدی این است که پیدا کردن مشکل در این دوربین ها بسیار راحت تر است.
دوربین های تحت شبکه یا ای پی به دو صورت باسیم (کابل شبکه) و بدون سیم ((wifi در بازار عرضه می شود.
امروز هم دوربین های آنالوگ HD و هم دوربین های تحتشبکه دارای انتقال تصویر بروی موبایل برای کنترل از راه دور هستند.
پس اگر شما دارای محیط بزرگی هستید و فاصله دوربین ها تا مرکز کنترل زیاد است و همچنینامکان اضافه کردن تعدادی دوربین دیگر در آینده را پیش بینی میکنید بهتر است از دوربین های تحت شبکه استفاده کنید.
اما برای محیط های کوچک دوربین های آنالوگ بسیار کم هزینه و به صرفه تر هستند.
نکته: در کیفیت تصویر بین دوربین های آنالوگ HD و تحت شبکه اختلاف چشم گیری وجود ندارد.
لوازم جانبی بسته به آنالوگ یا تحت شبکه بودن متفاوت است.
برای دوربین آنالوگ : دستگاه DVR، منبع تغذیه، کابل برق، کابل کواکسیال، هارد و نمایشگر
۱- منبع تغذیه : منبع برقرسانی به دوربین برای روشن ماندن.
۲- کابل برق : برای اتصال به منبع تغذیه.
۳- کابل کواکسیال : برای انتقال تصویر آنالوگ به مانیتور
۴- دستگاه DVR : برای ذخیره و دریافت تصویر های انتقالی از دوربین که بستگی به تعداد پورت های ورودی آن متفاوت است.
۵- هارد : برای ذخیره تصاویر ضبط شده.
۶- نمایشگر : برای نمایش تصویر.
برای دوربین تحت شبکه : منبع تغذیه poe، کابل شبکه، دستگاه Ethernet Extender، دستگاهNVR، هارد و نمایشگر
۱- منبع تغذیه poe: دستگاهی که انرژی را توسط کابل شبکه تامین میکند.
۲- کابل شبکه : یک کابل بیسیم که بستر انرژی را تامین میکند و تصویر را ارسال میکند.
۳- دستگاه Ethernet Extender : در فواصل بیشتر از صد متر برای تقویت سیگنال به کار میرود.
۴- دستگاه NVR : برای ذخیره و دریافت تصویر های انتقالی از دوربین.
۵- هارد : برای ذخیره تصاویر ضبط شده.
۶- نمایشگر : برای نمایش تصویر.
این سوال بر اساس شرایط مکانی پاسخ متفاوتی دارد. به طور کلی در مورد مکانهای مختلف تعداد دوربین مداربسته متفاوت است. به عنوانن مثال برای یک انبار کوچک یا آسانسور یک ساختمان تعداد یک دوربین کافی است و امنیت را نیز برقرار میسازد اما درمورد یک فروشگاه زنجیرهای بزرگ تعداد دوربین های بیشتری نیاز است و این سوال را کارشناس پس از مشاهده مکان پاسخ میدهد.
قیمتها بستگی به نوع پکیج دوربین مداربسته و تعداد دوربین بستگی دارد وبه طور کلی هزینه مجهز شدن به سیستم مداربسته، شامل قیمت پکیج دوربین مداربسته، لوازم جانبی، متراژ کابل مورد نیاز، اجرت نصب دوربین میباشد که درخرید همگی باید در نظر گرفتهشوند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد اجرت نصب بروی هزینه های نصب دوربین مداربسته کلیک کنید.
قوانین نصب دوربینمداربسته در کشورهای مختلف متفاوت است اما در ایران تا زمانی که حریم خصوصی دیگران را نقض نکند، نیاز به مجوز خاصی ندارد و قانونی است.
تنها موارد دوربین های مدار بسته جاسوسی و یا مخفی پیگرد قانونی دارند و در ایران خرید و فروش آنها غیر قانونی است.
مطالب مرتبط : ممنوعیت استفاده دوربین مداربسته در آرایشگاه
بهطورکلی مراجع قانونی نگاه مثبتی به نصب دوربینهای مداربسته دارند اما در صورتی که لازم است دوربین در فضا های مشاء مثل پارکینگ یا خانه نصب شود، بهتر است رضایت همگانی بر این موضوع باشد.